Pedagogiek In Praktijk

PIP – meer opvoeden.

De PIP verschijnt tweemaandelijks voor studenten, opvoeders, onderwijzers en ouders. Informerend en opiniërend voor ieder die zich pedagogische vragen stelt waarvan het antwoord begint waar andere opvoedingsbladen ophouden. Het tijdschrift staat boordevol toegankelijke artikels van de meest gerespecteerde deskundigen uit binnen- en buitenland. Of het nu gaat over ontwikkelingsstoornissen, hangjongeren of ordehandhaving in de klas, PIP is er voor lezers die willen blijven meepraten - zonder overbodig jargon- over de meest prangende opvoedings- en onderwijskwesties die geen simpele oplossing kennen. Daarnaast is PIP bij uitstek geschikt om te gebruiken in het onderwijs.

KIDDO

Pedagogisch vakblad voor de Kinderopvang

KIDDO is een vaktijdschrift voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang, peuterspeelzaal, buiten-, voor- en naschoolse opvang, gastouders en studenten in Nederland en Vlaanderen. Het tijdschrift informeert, documenteert en stimuleert het denken en doen in de kinderopvang, bevordert de deskundigheid en biedt een platform voor nascholing. KIDDO besteedt aandacht aan een breed scala van actuele onderwerpen en wordt geschreven vanuit de praktijk.

Sozio

Vakblad voor sociale en pedagogische beroepen.

Vakblad voor: de sociale professional in opleiding: SPH, MWD, CMV en Social Work. én voor de sociale professional in onder meer de werkvelden: jeugdhulpverlening, ggz, gehandicaptenzorg, gezondheidszorg, sociaal cultureel werk, maatschappelijk werk.

  • SoziO is hét vakblad voor sociale en pedagogische beroepen.
  • SoziO paart diepgang aan toegankelijkheid. Met onder meer opiniërende artikelen over zorg en welzijn, actuele bijdragen over onderzoek, interventies en methodieken en toegankelijke reportages over het werkveld van de sociale professional.
  • SoziO legt de verbinding tussen opleiding en werkvelden.
  • SoziO publiceert ieder nummer populaire rubrieken als De Quaestie (professionals beoordelen casus), columns, Als je het mij vraagt en de recensierubriek Crossmedia.

BBMP

Kindcentrum BBMP informeert over maatschappelijke, politieke en beleidsontwikkelingen. Doet verslag van ontwikkelingen in de sector in samenhang met de maatschappelijke, politieke en beleidsontwikkelingen.
Behandelt onderwerpen die van belang zijn voor het zakelijk management van kinderopvangorganisaties, t.w. managementtechnieken, financiële technieken. Inventariseert, verwoordt en becommenarieert meningen en opinies. Presenteert (wetenschappelijke) kennis m.b.t. bestuur, beleid, management en pedagogiek. Informeert over voorbeelden van goed bestuur en management uit andere sectoren. Biedt een discussieplatform.

Ouderschapskennis

Ouderschapskennis (voorheen Ouderschap & Ouderbegeleiding) is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek en ter ontwikkeling van de methodiek ouderbegeleiding. Praktijk, theorievorming en onderzoek komen in elk nummer aan bod. De redactie wil het schrijven over deze onderwerpen stimuleren en de buitenlandse literatuur toegankelijk maken. De redactie begeleidt auteurs met zorg. Beginnende auteurs krijgen speciale aandacht.
Ouderschapskennis is onafhankelijk: niet gebonden aan één referentiekader, één opleidingsmodel en evenmin aan een vereniging. Het richt zich op alle werksoorten waar ouders worden begeleid en op alle disciplines die zich met ouders bezighouden.

Waardenwerk

Werken aan waarden staat centraal in het nieuwe tijdschrift Waardenwerk. Er is werk nodig om inhoud te geven aan je eigen bestaansethiek. Er is werk nodig om morele waarden op het niveau van alledaagse praktijken levend te houden. En tenslotte is waarden-werk bijzonder hard nodig op het niveau van organiseren en besturen. Dit ‘werken aan waarden’ wordt in dit tijdschrift op alle drie deze niveaus onderzocht via kritische analyses en rijke verhalen uit een breed scala van maatschappelijke praktijken, in het licht van de grote uitdagingen van onze tijd.

Het tijdschrift Waardenwerk vormt een voortzetting van het Tijdschrift voor Humanistiek en wordt uitgegeven door de Stichting Waardenwerk, met steun van de Universiteit voor Humanistiek.

Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van volwassenen, ouderen, jongeren en dak- en thuisloze mensen met psychische of verstandelijke beperkingen, met een verslaving of met forensische problematiek. Het bestrijkt het gebied waarin zorg en welzijn van deze doelgroepen elkaar overlappen.
‘Participatie en herstel’ is bedoeld voor werkers in wijkteams, gemeentelijke Wmo-functies, beschermende woonvormen en maatschappelijke opvang; in de basispsychiatrie, de klinische en ambulante psychiatrische tweedelijnszorg, in dagactiviteitencentra, arbeidsrehabilitatie- en begeleid lerenprojecten; en in projecten gericht op herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid van mensen met een beperking.

Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme (WTA)

Theorie en praktijk

In zijn algemeenheid richt het WTA zich op een ieder die uit welke hoofde dan ook affiniteit met dan wel interesse heeft voor autisme. Evenwel: door de aard van het tijdschrift zullen specifieke doelgroepen in beeld komen. Te denken valt hier aan wetenschappelijk en semi-wetenschappelijk kader in zorginstellingen in de VGz, de GGz, de jeugdhulpverlening en in onderwijs- en arbeidsorganisaties. Ook studerenden (bijvoorbeeld in psychologie, orthopedagogiek en medicijnen) zullen worden aangesproken. Daarnaast richt het WTA zich op zelfstandige beroepsbeoefenaren en de geïnteresseerde ouder. Tenslotte worden ook onderzoekers, die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen op het gebied van autisme tot de doelgroep van het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme gerekend.